Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Större plats för egenvård och tjänster på Hjärtats nya apotek

Publicerad: 9 juni 2010, 06:54

Apotek Hjärtat som öppnar i dag i Växjö är inrett efter Hjärtats nya koncept: stor plats för egenvård och mindre än tidigare för recepthantering. (NY VERSION 16.17)


Apotek Hjärtat öppnar tre apotek den här veckan. Förutom i Affärshuset Tegnér i centrala Växjö öppnas apotek i Stenungsund och Sala.

Alla Apotek Hjärtats nya apotek inreds efter det nya konceptet som, enligt Charlotte af Klercker, presschef på Apotek Hjärtat, går ut på att det ska finnas stora ytor för egenvård, fortsatt central plats för receptexpediering och rådgivning, men mindre utrymme bakom.

På Apotek Hjärtat i Växjö ligger receptdelen som en ö mitt i lokalen. På apoteket finns också ett särskilt enskilt rum för rådgivning.

Emma Lundgren som är receptarie och apotekschef på det nya apoteket i Växjö säger att hon och hennes personal kommer att satsa mycket på olika tjänster inom hälsa och välbefinnande.

Ytterligare en receptarie, en apotekare och två apotekstekniker kommer att arbeta på apoteket.

Emma Lundgren har tidigare arbetat på Apoteket Uttern i Tingsryd där hon också var chef, men har valt Apotek Hjärtat som arbetsgivare:

– Det är det företag jag fått störst förtroende för i omregleringen. Det finns en platt organisation och det är lätt att kommunicera, säger hon.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev