måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Storseger för de borgerliga i Stockholm

Publicerad: 18 september 2006, 01:25

De borgerliga partierna tar över makten i Stockholms läns landsting. Centern kommer åter in i landstingsfullmäktige, vilket ser ut att ge de fyra borgerliga partierna en betryggande majoritet på över 55 procent.


Efter fyra års styre tvingas nu socialdemokraterna med samarbetspartierna vänstern och miljöpartiet att lämna makten över Sveriges största landsting till den borgerliga alliansen.

Moderaterna gör ett rekordval och får, efter att alla valdistrikt utom en handfull är räknade, cirka 36 procent av rösterna i landstingsvalet. Centern, som i valet 2002 åkte ut ur landstingsfullmäktige, klarar 3-procentsspärren och tar åter plats i fullmäktige.

- Socialdemokraterna har misslyckats med att uppfylla vårdgarantin och misslyckats med vårdköerna. Vi kommer nu att arbeta hårt för att återupprätta förtroendet för landstingspolitiken, kommenterar Christer G Wennerholm (m) som nu sannolikt blir sjukvårdslandstingsråd för den borgerliga alliansen.

- Högeralliansen kommer till ett dukat bord med urstark landstingsekonomi och en positiv utveckling i sjukvården. För dem är det bara att tacka och ta emot, trots att de inte själva medverkat till att bygga upp landstingets ekonomiska styrka, säger avgående socialdemokratiska finanslandstingsrådet Ingela Nylund Watz i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev