Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stort bemanningsföretag riskerar likvidation

Publicerad: 18 augusti 2017, 07:03

Foto: Thinkstock

Bemanningsföretaget Läkarleasing riskerar likvidation efter att deras revisorer har avgått. Region Örebro län är ett av de landsting som anlitar företaget mest.


Ämnen i artikeln:

Region Örebro Län

Redan förra året ska företaget haft stora brister i sin redovisning. Nu har revisorerna från KPMG valt att lämna sina uppdrag i förtid, efter en oenighet om hur Läkarleasings tillgångar ska redovisas, enligt en granskning av SVT Nyheter.

– Kortsiktigt så är min bedömning att det kan få stora inverkningar vad gäller bemanningen och planeringen. Långsiktigt så har vi en målsättning att bli oberoende av hyrläkare. Vi håller just nu på med en konsekvensbedömning och utreder frågan internt, säger Åsa Thor Gustafsson, HR-chef i Region Örebro län, till Dagens Medicin.

Hur många hyrläkare från Läkarleasing har ni just nu i drift?

– Den siffran har jag inte i nuläget, utan vi håller just nu på att titta på hur det ser ut i dag och vad konsekvenserna är framåt om det blir så att de inte finns kvar som bolag, säger Åsa Thor Gustafsson.

Vad kan det komma att innebära för patienterna?

– Jag har inte det svaret, utan vi håller på med en konsekvensbedömning.

Inom vilka områden är det framför allt ni använder er av hyrläkare från Läkarleasing?

– Det är framför allt inom primärvård och psykiatri.

Senast nästa vecka behöver företaget ha fått fram nya revisorer för att inte riskera likvidation. Landstingen köpte totalt tjänster av företaget för 198 miljoner kronor under första halvåret, enligt SVT Nyheter.

Branschorganisationen Bemanningsföretagen menar att företaget i dagsläget inte skulle godkännas som medlemmar, utifrån att de inte har revisorer och godkänd årsredovisning, rapporterar SVT Nyheter.

EMILIA LARSSON

Ämnen i artikeln:

Region Örebro Län

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News