Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stort missnöje i Nyköping

Publicerad: 16 juni 2011, 11:33

Det jäser på medicinkliniken vid Nyköpings lasarett. Efter att verksamhetschefen hoppat av i protest mot besparingar riktar läkarna sin ilska mot divisionschefen.


Tidigare i veckan kom beskedet att medicinklinikens verksamhetschef Hans Naver lämnar sitt uppdrag. Han vill inte ta ansvar för konsekvenserna av landstingets senaste sparpaket och väljer därför att gå tillbaka till att jobba som läkare utan chefsansvar.

Nu rapporterar lokaltidningen Södermanlands Nyheter att Hans Naver backas upp av de anställda på kliniken. Grupper av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och läkarsekreterare har skrivit protestbrev till Landstinget Sörmland där de uttrycker sin oro över besparingarna.

Ett av breven kommer från elva läkare som angriper Hans Tanghöj, chef för närvårdsdivisionen i Landstinget Sörmland. De skriver att han inte har tagit problemen på allvar och att de inte ser någon framtid för kliniken med honom som divisionschef.

Hans Tanghöj tycker att det är tråkigt att bli kritiserad och säger att det är upp till hans chef, hälso- och sjukvårdschefen Jörgen Striem, att avgöra om han kan sitta kvar. Jörgen Striem svarar fåordigt på frågan om Hans Tanghöj har hans fortsatta stöd.

– Jag vill inte kommentera det just nu, säger han till Södermanlands Nyheter.

Relaterat material

Verksamhetschef slutar i protest mot besparingar i Nyköping

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News