Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stort missnöje med schema och löner

Publicerad: 7 februari 2013, 11:20

Var fjärde svensk sjuksköterska är missnöjd med sitt arbets­schema. Varannan med sina karriärmöjligheter. En övervägande majoritet är missnöjd med sin lön.


Siffrorna kommer från det europeiska projektet Rn4cast, där över 10 000 svenska sjuksköterskor har svarat på frågor om sin arbetsmiljö och vårdkvaliteten på arbetsplatsen. Christoffer Göransson, sjuksköterska och skyddsombud för Vårdförbundet på infektionskliniken vid Centralsjukhuset i Karlstad, känner igen sig i bilden av ett arbetsschema som skulle kunna bli bättre.

– Vi har så pass små marginaler vad gäller personal att det är svårt att få ihop våra scheman på ett bra sätt. Vi jobbar ganska mycket helger också, säger Christoffer Göransson.

I Rn4cast-studien svarar 80 procent av de svenska sjuksköterskorna att de är missnöjda med sin lön. Över hälften, 62 procent, uppger att de är missnöjda med sina möjligheter att göra karriär. Som det ser ut i dag är det inte lätt att fortbilda eller vidareutbilda sig, tycker Christoffer Göransson.

– Många orkar inte riktigt och går inte klart, säger han.

Rikard Lindqvist, som är projektsamordnare för den svenska delen av Rn4cast och forskare vid Karolinska institutet, säger att svaren i studien bara kan ge en ögonblicksbild eftersom sjuksköterskorna har tillfrågats vid ett tillfälle.

– Siffrorna är trots allt intressanta eftersom processer inte går blixtsnabbt att förändra. Fördelen med den här studien är att den är så stor, säger han.

Fokus för studien har varit att titta på sambanden mellan arbetsmiljö och hälsa och säkerhet för både sjuksköterskor och patienter. Tidigare studier har visat att om sjuksköterskorna upplever sin arbetsmiljö som bra mår patienterna bättre än om arbetsmiljön får dåliga betyg.

Enligt Rikard Lindqvist kännetecknas välfungerande sjukhus av en möjlighet för medarbetare att känna sig delaktiga i beslut, en fungerande dialog om hur vården ska utvecklas och en ledning som fokuserar på kvalitetsfrågor och uppföljningar.

– Det innebär också att det finns en tillräcklig bemanning och tillräckligt med resurser så att personalen kan känna sig trygg, säger Rikard Lindqvist.

Tillräckligt med bemanning är en fråga som Christoffer Göransson också lyfter fram. I förra veckan minskade antalet vårdplatser på infektionskliniken, vilket väntas innebära ett större tryck på nattpersonalen. Erik Sandholm, klinikens verksamhetschef, meddelar att det inte är möjligt att öka bemanningen på grund av den ansträngda ekonomin. Däremot ser han en fördel med att det nu bara finns enkelrum på kliniken, att det minskar smittorisken och tidsödande omflyttningar. Ett arbete pågår också för att se om nattpersonalen kan slippa vissa arbetsuppgifter.

– Vi har den bemanning som vår budget tillåter. Vi försöker se till att ha bra rutiner och hjälpmedel, så som övervakningsutrustning, för att minska vårdpersonalens arbetsbelastning, säger Erik Sandholm.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News