Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stress kan ha orsakat dödsfall

Publicerad: 5 december 2008, 10:40

Stress kan ha orsakat dödsfall

Den stressiga arbetsmiljön på Akademiska sjukhuset kan ha orsakat dödsfall bland läkare, hävdar skyddsombud på sjukhuset.


– Under en period på två tre år har fyra läkare på ortopeden drabbats av hjärt-kärlsjukdomar, varav två har dött. Och det här relaterar vi till den stress som finns, säger Hans Mallmin, skyddsombud på ortopeden vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, till Sveriges Radio Uppland.

Läkarnas skyddsombud på ortopeden och akuten har tillsammans med Sacos huvudskyddsombud skickat en skrivelse om problemen till sjukhusledningen. De menar att platsbrist är en av orsakerna till den stressiga situationen.

Enligt Hans Mallmin kan läkarna behöva ringa 30–50 samtal för att hitta en plats åt en ortopedpatient. Bristen på platser kan också innebära att akuta operationer måste skjutas upp.

Björn Ragnarsson, biträdande sjukhuschef på Akademiska sjukhuset, säger till Sveriges Radio Uppland att han nu ska gå igenom skrivelserna och diskutera problemet med huvudskyddsombuden och de berörda divisionscheferna.

Andrea Björkman

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev