torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stressande IT-system anmält

Publicerad: 8 april 2013, 06:28

Sjuksköterskor och läkare blir sjuka av Region Skånes nya IT-system Profdoc Medical Office, PMO, enligt en anmälan.


Ett trettiotal vårdcentraler i Region Skåne har infört det nya journalsystemet Profdoc Medical Office, PMO, som enligt läkarföreningen lokalt har lett till ökad stress och fysiska besvär för både sjuksköterskor och läkare, berättar Sydsvenskan.

Där journalsystemet har använts i tre månader ska arbetsglädjen ha försvunnit och anställda vill inte längre gå till jobbet, enligt Malmö läkareförenings anmälan till Arbetsmiljöverket. Föreningen kallar journalsystemet för  den största arbetsmiljömässiga försämringen hittills i yrkeslivet .

Enligt Bengt Jönsson, ordförande för distriktsläkarföreningen Sydväst och ledamot i Malmö läkareförening, finns även andra problem med det nya systemet. Provsvar har försvunnit och läkemedel förs inte över från det gamla till det nya systemet.

Primärvården Skånes chef, Benny Ståhlberg, uppger att han tar mycket allvarligt på anmälan och att regionen redan har börjat arbeta med att förbättra journalsystemet.

Samtliga hälsovalsenheter inom Region Skåne ska införa journalsystemet PMO. Cirka 5 600 vårdanställda kommer att använda sig av systemet.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev