Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stressig arbetsmiljö på akutkliniken i Örebro

Publicerad: 12 november 2008, 09:28

Stressig arbetsmiljö på akutkliniken i Örebro

Personalen på akutkliniken vid Universitetssjukhuset Örebro, USÖ, lider av stress och utmattningssymtom. Nu ska Arbetsmiljöverket granska verksamheten.


Bakgrunden till granskningen är en anmälan från Vårdförbundets och Kommunals lokala skyddsombud. De skriver att de ansvariga cheferna inte tar in vikarier och att den ordinarie personalen måste jobba extra för att fylla luckor. Dessutom pekar de på att lokalerna inte är anpassade till det ökande antalet patienter.

Den pressade situationen har lett till att anställda har drabbats av utmattningssymtom. Nu ska Arbetsmiljöverket ta ställning till om ledningen har brustit i sitt arbetsmiljöarbete.

– En av våra inspektörer kommer snarast möjligt att ta kontakt för besök på akuten, säger mediaansvariga Lena Boman på myndighetens Örebrokontor till Nerikes Allehanda.

Akutklinikens verksamhetschef Lars Rylander har svarat Arbetsmiljöverket att sjukhuset har inlett ett arbete för att förbättra arbetsmiljön. Samtidigt påpekar han att han har uppvaktat både sjukhusledningen och landstingsledningen om behovet av en helt ny akutmottagning.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev