onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Studenter ska luncha med Filippa

Publicerad: 17 december 2012, 10:24

Studenterna bakom upproret ”Inte under 24 000” lyckades knipa en lunchdejt med Filippa Reinfeldt under välgörenhetsprogrammet Musikhjälpen.


Musikhjälpen i Sveriges Radio, som under förra veckan samlade in pengar till förmån för fattiga barns rätt till rent vatten, auktionerade i lördags ut en lunchdejt med Flippa Reinfeldt (M), hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm.

Sjuksköterskestudenterna i löneupproret ”Inte under 24 000” samlade då med hjälp från vänner och bekanta in 25 201 kronor och rodde hem lunchdejten.

– Det känns jättekul. För det första att vi kunde bidra med så mycket pengar till ett så jätteviktigt och kul projekt, och sedan att vi fick den här chansen att träffa henne. Det var en möjlighet som vi inte kunde motstå, säger Martina Stenbom, talesperson för Inte under 24 000, till tidningen Vårdfokus.

Planen är att skicka upprorets ”skarpaste debattör tillsammans med inbjuden media” för att diskutera lönefrågan med vårdpolitikern.

– Tystnaden från politikerna och från SKL har varit kompakt när det gäller lönefrågan. Nu vill vi att de ska ta sitt ansvar. Vi hoppas på ett samtal kring vad en patientsäker vård faktiskt är värd, säger Martina Stenbom.

Upproret har tidigare i år vunnit ett hedersomnämnande i branschtidningen Resumés tävling Årets lobbyist.

Pengarna från auktionen går till Wateraid, en organisation som jobbar för människors rätt till rent vatten.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev