Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Studiens controller ägde en fjärdedel av företagets aktier

Publicerad: 19 juni 2007, 13:24

Den person som var Lancet-studiens controller och som hade fullständig tillgång till databasen hade samtidigt starka ekonomiska intressen i det företag som tillverkar STAN-utrustningen.


I sin utredning är Ulf Hanson kritisk till att personer vid Neoventa, det företag som tillverkar och marknadsför STAN-utrustningen, varit djupt involverade i den vetenskapliga studien.

Tekniken har utvecklats av professor Karl Gustaf Rosén, tidigare vid Sahlgrenska universitets­sjukhuset i Göteborg. Han var även studiens controller, med fullständig tillgång till den databas där de omdiskuterade patientuppgifterna samlades. Samtidigt har han deltagit aktivt i lanseringen av den nya tekniken.

Stod inte med som författare
I den skrivelse som Ulf Hanson nu vidarebefordrat till ledningen för Lunds universitet skriver han med anledning av Karl Gustaf Rosén: ”Tycker att hans roll som controller kan ifrågasättas, då han måste ha mycket starka egna intressen i studieresultatet.”

Trots att Karl Gustaf Rosén var djupt inblandad i studien stod han inte med som författare till Lancet-artikeln. Han står dock med som medförfattare till subanalyser av materialet, men varken hans anställning vid Neoventa eller hans roll som controller nämns, något som Ulf Hanson finner lite märkligt.

Men enligt Karl Gustaf Rosén uppstod aldrig någon jävssituation. Att han inte stod med som författare tycker han inte är konstigt alls.

– I och med att jag var anställd av Neoventa och Neoventa nämndes som sponsor i artikeln, så fanns det ingen anledning för mig att stå med som författare. Det är standard i sammanhang som dessa, säger Karl Gustaf Rosén.

En annan förklaring kan vara att det hade varit betydligt svårare att få artikeln accepterad av Lancet om Karl Gustaf Rosén hade stått med som en av författarna, på grund av hans engagemang i Neoventa. Vid tiden för studien ägde Karl Gustaf Rosén, enligt honom själv, 25–30 procent av aktierna i Neoventa.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev