Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Succé för Dagens Apotek

Publicerad: 18 februari 2009, 15:06

Succé för Dagens Apotek

Den nya sajten dagensapotek.se har fått en flygande start – de första levnadsveckorna bidrog den till nya besökarrekord två veckor i rad på Dagens Medicins sajter.


Dagens Medicins lillasyster, Dagens Apotek, är cirka två veckor gammal. Den intensiva händelseutvecklingen på den svenska apoteksmarknaden, som ska omregleras i sommar, är bakgrunden till att Dagens Medicin gör denna satsning.

Först ut är dagensapotek.se. Ett elektroniskt nyhetsbrev finns också redan. I slutet av mars är det premiär för den tryckta tidningen Dagens Apotek som ska distribueras till landets farmaceuter.

Förutom en daglig nyhetsrapportering med särskilt fokus på apoteksfrågan, finns på sajten bland annat debattinlägg, expertsvar på såväl apoteks- som läkemedelsfrågor samt platsannonser.

Dessutom bidrar två bloggande apotekare, Celina Swing och Joakim Söderberg, med infallsvinklar på den nya apoteksmarknaden och tillvaron som apotekare.

Sajten har i början fått extra draghjälp av några stora nyheter inom området, exempelvis regeringens petning av Tandvårds- och läkemedels­förmånsverkets, TLV: s, generaldirektör Ann-Christin Tauberman, och samma myndighets omdiskuterade genomgång av blodfettssänkande läkemedel.

– Många artiklar är flitigt kommenterade, inte minst av farmaceuter, och det finns redan flera debattrådar. Sajten tycks fylla en funktion för många, säger Nils Bergeå, redaktör och projektledare för Dagens Apotek.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev