tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sus tar fram ny krisplan

Publicerad: 11 april 2013, 09:47

Foto: Photos.com

Skånes universitetssjukhus i Lund gör sig redo för en helg utan dricksvatten. Sjukhusledningen vill ta fram en ny krisplan.


I tisdags visade sig det kommunala vattensystemet i Lund vara förorenat. VA Syd och miljöförvaltningen i Lunds kommun rekommenderade då alla boende i kommunen att koka sitt vatten tills vidare, något som även har påverkat Skånes universitetssjukhus i Lund.

På onsdagseftermiddagen levererades flera hundra dunkar med vatten till sjukhuset. Enligt sjukhuset behövs cirka 3 000 liter dricksvatten per dygn för att täcka både patienternas och personalens behov.

Chefläkare Eva Ranklev–Twetman säger till Sydsvenskan att vattenförsörjningen har fungerat bra på sjukhuset under natten till torsdag och på torsdagsmorgonen, men sjukhusledningen måste nu fundera på hur man ska klara helgen utan dricksvatten i kranarna.

– Vi måste ha med i våra beräkningar att vattnet kanske inte kan användas på flera dagar, säger Eva Ranklev-Twetman, till Sydsvenskan.

Sjukhuset saknar en krisplan om vattentillgången skulle strypas helt. Därför ska sjukhusledningen arbeta för att ta fram en sådan plan.

– Den gör man inte i en handvändning, men vi ska sätta i gång med det nu, säger Eva Ranklev-Twetman, till Sydsvenskan.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev