Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svagt styre i Skåne

Publicerad: 2 oktober 2014, 09:23

Varken Centerpartiet eller Vänsterpartiet kommer att finnas med i en majoritet i Region Skåne. Med enbart Socialdemokraterna och Miljöpartiet får regionen en bräcklig politisk ledning. (Uppdaterad)


Socialdemokraterna och miljöpartiet har sedan valet försökt att hitta en bred överenskommelse med Folkpartiet och, eller Centern, för att få majoritet i regionfullmäktige i Skåne.  Men inget av partierna har tackat ja till samarbetet.

– Vi är besvikna över att de inte velat ta ansvar, det parlamentariska läget är knepigt, säger Henrik Fritzon, gruppledare för S.

Tillsammans med MP:s Anders Åkesson, höll han i dag en presskonferens där de båda partierna presenterade sina viktigaste utmaningar. Där betonades behovet av resurser till sjukvården och en öppnare attityd och mer lyssnade på personalen.  En utbyggnad av primärvården på landsbyggden nämndes också.

–  Att styra i minoritet innebär att vi behöver skapa ett nytt samarbetsklimat där vi diskuterar alla frågor brett. Vi har kvar vår utsträckta hand, säger Henrik Fritzon.

Relaterat material

V och FP nobbar varandra i Skåne

Val2014-Skåne

MP i Skåne oroas över SD:s framgång

Nytt styre i Skåne hoppas S

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev