Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svante Lönnbark blir regiondirektör

Publicerad: 20 november 2014, 10:03

Svante Lönnbark, en av de långvarigaste landstingsdirektörerna, blir regiondirektör i det nya Region Gävleborg.


Ämnen i artikeln:

Region Gävleborg

Med åtta år på den utsatta posten som landstingsdirektör tillhör Svante Lönnbark, 62 år, de direktörer som varit med allra längst, visar Dagens Medicins kartläggning i våras. Innan dess var han chef för Folktandvården i Gävleborg i 16 år.

Den 1 januari 2015 bildas Region Gävleborg och landstingsstyrelsen har utsett en regiondirektör som redan nu kan vara på plats och göra förberedelser.

– Regiondirektören kommer att få en mer samordnande och strategisk roll jämfört med i dag, säger landstingsstyrelsens ordförande Eva Tjernström (S) i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Svante Lönnbark gäller fram till den planerade pensioneringen om två år. Till hans omedelbara uppgifter hör att rekrytera en hälso- och sjukvårdsdirektör, en hållbarhetsdirektör samt en kultur- och kompetensdirektör.

Efter årsskiftet får Region Gävleborg ett helt annat ansvar för den regionala utvecklingen än vad landstinget hade. Men även i fortsättningen kommer hälso- och sjukvården vara det största ansvarsområdet.

Den 1 januari 2015 bildas ytterligare fem nya regioner: i Jönköping, Örebro, Östergötland, Kronoberg och Jämtland. Det innebär att Sveriges kommer att ha 10 regioner 2015. I dag finns fyra regioner: Västra Götaland, Skåne, Halland och Gotland.

VIVIANNE SPRENGEL

Ämnen i artikeln:

Region Gävleborg

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev