Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svårast att komma in i Lund

Publicerad: 8 augusti 2013, 09:41

För att komma in på sjuksköterskeprogrammet i Lund krävdes minst 1,1 på högskoleprovet, vilket är den högsta nivån för att antas till ett sådant program i höst.


Lättast var det att komma in på Mittuniversitetet. Dit krävdes 0,55 på högskoleprovet för att få en plats på sjuksköterskeutbildningen. Förra hösten krävdes åtminstone 0,6 på högskoleprovet för att få en plats vid en sådan utbildning.

Den som däremot sökte till programmet vid Mittuniversitetet på betyg inför höstterminen 2013 behövde åtminstone 16,17 utan komplettering och 15,88 om det var betyg som hade kompletterats.

Sett till betyg utan komplettering var det lättast att komma in på Umeå universitets sjuksköterskeprogram inför höstterminen 2013. Dit krävdes minst 16,0, en liten höjning jämfört med förra hösten då det räckte med 15,9. Svårast var det att komma in till sjuksköterskeprogrammet vid Lunds universitet. Minst 19,99 krävdes för att komma in där med betyg utan komplettering, även det en höjning från förra höstens 19,6, eller åtminstone 1,1 på högskoleprovet.

Det krävdes minst 15,88, vid Mittuniversitetet, för att komma in på ett sjuksköterskeprogram i höst för dem som kompletterat sina gymnasiebetyg.

Det lägsta resultat som räckte för att komma in på ett röntgensjuksköterskeprogram var 0,55 på högskoleprovet, för att komma in på programmet vid Högskolan i Jönköping och 16,7 i gymnasiebetyg utan komplettering, för att komma in på utbildningen vid Göteborgs universitet.

Relaterat material

Fler antagna till läkarprogram

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev