Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svåråtkomliga handläggare leder till läkarprotest

Publicerad: 17 november 2008, 15:26

Svåråtkomliga handläggare leder till läkarprotest

Foto: Foto: Photos.com

Försäkringskassans svårtillgänglighet fortsätter att uppröra. Nu kritiserar en verksamhetschef och en överläkare från Jämtland Försäkringskassan i en skrivelse till regeringen.


En debatt om att Försäkringskassans handläggare är svåra att få tag i, har sedan en tid tillbaka förts i Dagens Medicin. Björn Olsson, distriktsläkare i Luleå och tidningens krönikör, tog upp ämnet i början av november. Det följdes upp den 12 november av Ulf Torstensson, överläkare i Skellefteå, som i ett upprört inlägg skrev att myndigheten bygger murar mot de människor som behöver den mest.

Nu har Urban Tirén, verksamhetschef, och Barbro Häller, kurator vid barn- och ungdomskliniken på Östersunds sjukhus tillsammans med Per Hedman, barnhälsovårdsöverläkare i Jämtlands läns landsting skickat en skrivelse till regeringen där de kritiserar Försäkringskassan.

– Vi tog beslutet till skrivelsen efter att ha haft ett ärende som håller på att explodera. Vi måste ha tag på en handläggare som kan ge ett besked och det är hart när omöjligt. Tyvärr ser detta inte ut att vara det sista ärendet, säger Barbro Häller.

De anser att myndighetens nya organisation försvårar samarbetet avsevärt, och att det nästan är omöjligt att få kontakt med ansvarig handläggare. Sjuka barn och deras föräldrar är de som drabbas mest, hävdar de.

Relaterat material

Försäkringskassan bygger murar mot de människor besluten gäller

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev