Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svårt för ung läkare att våga leda

Publicerad: 26 september 2007, 07:21

Att som ny och oerfaren läkare gå in och leda människor som kanske jobbat länge på en avdelning är inte alltid lätt. Ett enkelt råd är att våga fråga.


Under läkarutbildningen får du lära dig vad du ska göra, men ganska lite om hur du får systemet runt dig att fungera. Man skulle behöva reflektera mer kring hur man omsätter medicinska beslut i praktiska beslut.

Det säger Karin Pukk Härenstam, läkare och utvecklingsledare vid chefläkarenheten på Danderyds sjukhus. Hon har också doktorerat vid Medical Management Centre vid Karolinska institutet.

I sin avhandling om patient­säker­het behandlade hon bland annat ledarskaps­frågor och hon har också själv nyligen gjort sin allmäntjänstgöring.

Med ganska lite ledarskapsutbildning i grunden är det inte lätt att som AT-läkare axla ledarrollen. Men det finns några ganska enkla sätt att få allt att flyta bättre, menar hon.

– Ett sätt är att du tidigt på varje avdelning presenterar dig och pratar med sjuksköterskorna och frågar hur saker fungerar där. Om jag ska skriva in en patient, hur gör jag? Vilka undersökningar går att göra på avdelningen? Nästan varje avdelning har sina egna rutiner, säger Karin Pukk Härenstam.

– Det blir konflikter om man som AT-läkare går in och utgår från att allt fungerar som på avdelning 56 och börjar härja med folk. Du ska inte uppfinna ett nytt system att utreda diabetespatienter på avdelningen – vill du påverka kan du göra det genom att delta i olika typer av förändringsarbeten.
ett annat tips från Karin Pukk Härenstam är att be om återkoppling.

– Både på hur du jobbar, om de ser att du gör något på ett konstigt sätt, och på hur du är med patienterna. Där finns det mycket växtkraft.

Genom att själv be om att bli uppmärksammad på eventuella problem undviker du att någon går och irriterar sig på dig och att det blir prat bakom din rygg. Inte heller tappar du i pondus genom att bjuda in till synpunkter, menar hon.

– De gånger jag har känt att jag förlorat i pondus har varit när jag bett om mera tid för att fatta beslut, eller bett om uppbackning av en mer erfaren läkare. Då har sjuksköterskorna ibland tyckt att man är en propp i systemet.

Men Karin Pukk Härenstam tycker inte att man ska låta sig pressas att fatta beslut man inte känner att man har kompetens för – varken av den som väntar på ett besked, av sin egen önskan att vara duktig eller av läkarkollegor som smickrar dig för att få dig att ta på dig ett större ansvar än vad du är mogen för.

– Du är där för att göra rätt, inte för att briljera.

Vad du får för stöd i ditt ledarskap varierar förstås beroende på var du gör din AT. Fler och fler sjukhus erbjuder nu någon form av ledarskapsutbildning under AT:n.

I landstinget i Kalmar län får alla AT-läkare som vill delta i en två­dagars internatkurs.

– Vi har max tolv deltagare per kurs och går igenom grunderna i ledarskap – hur man jobbar tillsammans i grupp, att värderingar på­verkar hur man arbetar. Kursen består av många gruppövningar och en kortare teoridel, säger landstingets AT-­studierektor Thomas Lavergren.

Att erbjuda AT-läkarna ledarskapsutbildning är viktigt, anser han.

– Oavsett var de anställs så jobbar de ju alltid i grupp, det är oerhört viktigt hur man leder gruppen. Och ledarskap är mycket diskuterat i dag, många bedömer det som den absolut viktigaste framtidsfrågan för offentlig sektor.

Thomas lavergrens tips till AT-läkarna är att vara lyhörda.

– Att inte klampa in i en struktur som funnits i många år och med många personal­kategorier, utan att vara ödmjuk och ha respekt för allas kunnande.

Där det behövs ska man dock inte vara rädd för att vara auktoritär, menar han.

– Jag minns min AT-tid, då fanns det sjuksköterskor som ändrade mina ordinationer för att de ansåg att de var fel. Ibland visste de väl bättre än jag och då var det väl bra, säger han lite skämtsamt.

– Men är det en medicinsk fråga där man är säker på att man vet bäst ska man stå på sig.

En av dem som gått ledarskapsutbildningen är Mantre Alinejad, AT-läkare vid Länssjukhuset i Kalmar. Hon erkänner att hon oroade sig för hur det skulle bli att komma till sjukhuset och leda personal som jobbat i många år.

– Det gör man ju som ung tjej, det är ju en mardröm att några ska känna att man trampar dem på tårna. Jag har funderat mycket på hur man kan ta olika situationer på rätt sätt.

Att Kalmar erbjöd ledar­skaps­utbild­ning var en av de saker hon tog hänsyn till när hon sökte AT.

– För mig är ledarskap viktigt. Och det känns som om det säger något om det ställe som man söker till, att de väljer att satsa på sina AT-läkare.

Hennes tips till nya AT-läkare är att våga erkänna när det är något man inte kan.

– När jag är ny har jag ju inte all den kunskap som många med er­faren­het har. Jag tycker att det inger mer respekt att våga erkänna det än att låtsas att jag kan saker.

Men även Mantre Alinejad poäng­terar att det är viktigt att våga stå på sig i vissa situationer.

– Ibland kan det utnyttjas att man är ny, till exempel genom att en del sjuksköterskor försöker få AT-läkarna att göra sådant som de egentligen ska göra själva.

FOTNOT: Artikeln har också publiceras i Dagens Medicins AT-guide, som utkom den 19 september 2007.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News