Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenonius lämnar som upphandlingschef

Publicerad: 20 Februari 2018, 07:00

Foto: Rikard Berglund, Thinkstock, montage

Jan Svenonius, upphandlingschef vid Karolinska universitetssjukhuset, lämnar sitt jobb, rapporterar DN. Han är gift med finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) och en möjlig jävssituation har uppstått i och med deras förhållande.


Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKS

”Jag har haft ett väldigt roligt jobb, men bedömer att den senaste tidens skriverier redan nått en nivå där jag inte riktigt vill tänka på vart den kommer att utveckla sig de närmaste sju månaderna. I förlängningen kommer det att skada min familj, mina kollegor och sjukhuset, samtidigt som det omöjliggör att på ett vettigt sätt kunna verka i min befattning”, skriver Jan Svenonius i en skriftlig kommentar till DN.

Han lämnar efter nio år som upphandlingschef. Enligt sjukhuset sker det på eget initiativ.

Irene Svenonius har av experter ansetts jävig i en fråga knuten till turerna kring Nya Karolinska sjukhuset eftersom hennes man varit chef över upphandlingsenheten.

Jan Svenonius har spelat en aktiv roll genom att godkänna inköp av konsulttjänster från Boston Consulting Group, som beställts av dåvarande produktionsdirektören och ex-BCG-konsulten Andreas Ringman Uggla.

Relaterat material

Irene Svenonius tar ett kliv tillbaka från NKS

Alliansen vill ha extern granskning av NKS

TT

Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev