fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svensk läkemedelsindustri ska stärkas

Publicerad: 11 juli 2006, 09:24

Regeringen satsar 175 miljoner kronor på att förstärka konkurrenskraften inom svensk läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikindustri. Företrädare för industrin ser positivt på satsningen.


Regeringens satsning är en inbjudan till industrin som förväntas satsa motsvarande summa i de olika projekten.  Bland annat satsar regeringen 85 miljoner kronor på ett forskningsprogram avsett att stärka samarbetet mellan industrin och universiteten. Ytterligare 35 miljoner kronor satsas på att inrätta ett post doc-program som syftar till att stärka rörligheten för nydisputerade forskare.

- Detta är ett bra exempel på modern näringspolitik. Genom ett nära samarbete mellan staten, universiteten, näringslivet och dess anställda kan vi stärka konkurrenskraften hos läkemedelsindustrin, säger näringsminister Thomas Östros i ett pressmeddelande.

Richard Bergström, vd för Läkemedelsindustriföreningen, LIF, ger regeringens initiativ sitt gillande och säger i ett pressmeddelande att Lif ser positivt på att regeringen nu går från ord till handling i arbetet med att förverkliga branschprogrammet för läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikindustrin.

Dock finns det områden där LIF anser att regeringen ännu inte kommit fram till konkreta resultat.  - Det gäller framförallt det centrala området om kvalitetsjämförelser i vården, säger Richard Bergström i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev