Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenska födde barn under långflygning från Thailand

Publicerad: 21 november 2008, 12:55

Svenska födde barn under långflygning från Thailand

En svensk kvinna har fött barn på 11 000 meters höjd under en långflygning från Thailand. Två läkare och två sjuksköterskor assisterade under förlossningen.


Planet från finska Finnair hade kommit halvvägs på elvatimmarsflighten mellan Bangkok och Helsingfors när den svenska kvinnan kände att hon skulle föda. Kabinpersonalen fick hjälp av två läkare och två sjuksköterskor som fanns med bland de 227 passagerarna.

Ytterligare en läkare bidrog med instruktioner via satellittelefon.

Själva nedkomsten ägde rum i luftrummet ovanför Kazakstan i går eftermiddag. Klockan kvart över sex finsk tid landade planet med kvinnan och hennes nyfödda dotter i Helsingfors.

– Det här är en unik händelse för Finnair, eftersom inget barn har fötts på en av våra flighter tidigare. Familjen kommer att få flygbiljetter tillbaka till Bangkok som en gåva, säger Finnairs kommunikationsdirektör Christer Haglund i ett uttalande från flygbolaget.

Finnair följer de internationella rekommendationer som säger att en kvinna som varit gravid längre än 28 veckor måste ha ett läkarintyg för att få flyga. Efter 38 veckor får de inte flyga alls. Hur länge kvinnan på planen från Bangkok hade varit gravid är fortfarande oklart.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev