Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska jobb försvinner när Pfizer omorganiserar

Publicerad: 19 december 2008, 10:27

Läkemedelsjätten Pfizer håller på med en global omorganisation. För Sveriges del kommer det att innebära uppsägningar, bekräftar företaget.


Det amerikanska läkemedelsföretaget Pfizer, med närmare 85 000 anställda världen över, varav 600 i Sverige, håller på med en omfattande omorganisation.

I stället för att som nu ha verksamheten uppdelad i olika länder, ska den utgå från ett antal affärsenheter, eller ”business units”.

-   Det är en organisationsförändring som ska implementeras om några månader, kanske i april, säger Niklas Prager, vd för Pfizer Sverige.

Ett exempel på en sådan affärsenhet är onkologi, där det kommer att finnas en ansvarig för företagets läkemedel i Sverige, som rapporterar till motsvarande enhet för Europa, som i sin tur rapporterar till huvudenheten för detta affärsområde i USA.

– Men det är inte bestämt ännu hur den svenska delen kommer att se ut, säger Niklas Prager.

Kommer det att innebära uppsägningar?

– Ja, men jag har inte hela bilden klar för mig ännu.

Kommer du att vara kvar som vd?

– När det här är klart kommer jag inte att vara det.

Vad ska du göra i stället?

– Det håller jag på att ta ställning till. Som sagt, det här ligger ett antal månader framåt i tiden.

Kan du precisera vad det gäller?

– Det kan jag tyvärr inte göra.

Nikolaj Sörensen, i dag direktör inom företaget för ”secondary care”, blir ny landschef samt ansvarig för ett eget affärsområde.

Rättelse: I Dagens Medicins tryckta upplaga publicerades en uppgift som sa att Niklas Prager ska bli Europaansvarig för en av Pfizers nya affärsenheter. Denna uppgift dementeras av Niklas Prager.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev