Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Swanstein blir ny ordförande i Region Skåne

Publicerad: 19 oktober 2006, 12:56

Moderaten Jerker Swanstein kommer att leda Region Skåne under de närmaste åren. Samtidigt säger miljöpartiet ja till att ingå i en koalition med alliansen.


Vem som ska ta över styrelseordförandeposten i Region Skåne har inte varit självklart. Det har varit en kamp mellan moderaternas ledare i Skåne, Jerker Swanstein, och partikollegan och regionrådet Pia Kinhult som haft starkt stöd bland yngre moderater.

Men på onsdagen valdes Jerker Swanstein till ledare för moderata fullmäktigegruppen i Region Skåne och därmed blir han med all sannolikhet även ordförande i regionstyrelsen.

Tidigare i veckan berättade Sydsvenskan att Jerker Swanstein har omfattande privata intressen i sjukvården. Han sitter i flera bolagsstyrelser som har avtal med Region Skåne eller utför andra uppdrag inom hälso- och sjukvården.

- Jag kommer att fundera över och diskutera dessa uppdrag med partikamrater och andra som kan bedöma vad som är lämpligt, säger Jerker Swanstein till Sydsvenskan.

På onsdagskvällen sade också miljöpartiet, som under förra mandatperioden regerade med s och v, ja till att ingå i en koalition med alliansen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev