måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Tack Ing-Marie, vi är många som har sorg nu”

Publicerad: 6 juli 2022, 21:36

Blommor och ljus samlades under kvällen på platsen för våldsdådet i Almedalen. Foto: Linda Berglund

På sociala medier är det många som uttrycker sorg och bestörtning över SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgrens död.

Ämnen i artikeln:

Almedalen Våldsdådet i AlmedalenJuli 2022Ing-Marie WieselgrenBrott & straff

LB


Hon avled under onsdagen efter en attack i centrala Visby. Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har bekräftat att dödsoffret är Ing-Marie Wieselgren.

Socialminister Lena Hallengren (S) twittrar: Det är med bestörtning jag nåtts av beskedet att Ing-Marie Wieselgren har gått bort i det fruktansvärda dådet i Visby. För mig har Ing-Marie varit en viktig källa till kunskap och inspiration i arbetet mot psykisk ohälsa. Mina tankar finns hos hennes familj, vänner och kollegor.

Ida Kåhlin, ordförande för Sveriges Arbetsterapeuter, skriver på Facebook: ”Så ofattbart. Kan inte, vill inte ta in detta. Fantastiska, generösa, kloka, inspirerande Ing-Marie, hur kan du inte finnas mer? Alla tankar till familj, vänner och nära kollegor. Tack Ing-Marie Wieselgren, vi är många som har sorg nu.”

Marie Morell (M), ordförande för hälso- och sjukvårdsdelegationen på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, skriver på Facebook: ”Så fruktansvärt ledsamt! Finner inte ord!”

Hans Karlsson, kommunchef i Arvika och tidigare chef för avdelningen för vård och omsorg på SKR: ”Går inte att ta in. Så fruktansvärt, så ofattbart! Saknar ord för att kunna beskriva denna förlust, för familjen i första hand, men också för alla som hon har betytt så mycket för!”

Utbildningsminister Anna Ekström (S) på Twitter: ”Ett liv har släckts på det öppna torget, i den öppna staden. Jag tänker på dig, din familj, vänner och kollegor. Sorg, vrede, stark beslutsamhet att stå upp för människovärdet och inte låta våldet segra! En öppen stad, ej en befästad, bygger vi gemensamt. Vila i frid, syster!”

Sveriges läkarförbund skriver på Twitter: ”Det är med stor sorg vi nås av beskedet att läkaren och psykiatrikern Ing-Marie Wieselgren dött till följd av en knivattack under Almedalsveckan i Visby. Hon var en viktig kraft för att göra vården bättre. Våra tankar går till Ing-Maries nära och kära samt kollegorna på SKR.
Ing-Marie har gjort stora insatser för svensk hälso- och sjukvård. Hon kämpade för en bättre psykisk hälsa i Sverige och hade alltid barn och unga vuxna i fokus.
Hon kommer att vara mycket saknad av många.”

Karin Rågsjö (V), ledamot i socialutskottet skriver på Twitter: ”Denna kunniga, entusiastiska kvinna. Vi var i samma panel i måndags. Ing-Marie som fick saker att hända. Mina tankar går till familj , vänner, arbetskamrater. Nationell förlust.”

Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande i socialutskottet, skriver på Twitter:
”Ett mycket tungt besked. Bästa Ing-Marie ❤️”.

Läs också: Lisa Blohm – ”Ofattbart att hon är borta – låt inte samtalen tysta” 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev