Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tamro siktar på oktober

Publicerad: 13 mars 2009, 08:27

Apoteks- och grossistkedjan Phoenix/Tamro har ännu inte aviserat om man ska gå in på den svenska marknaden. Men blir det så räknar man med att kunna starta övertagna apotek i egen regi i oktober. Helt nya apotek öppnas antagligen först 2010.


Det tyska konglomeratet Phoenix Group driver den största apotekskedjan i Norge, Apotek 1. Phoenix äger också Tamro, som i dag är en av två läkemedelsgrossistkedjor på den svenska marknaden.

Liksom andra internationella apoteks- och grossistkedjor har Phoenix/Tamro ännu inte slutligt aviserat om man kommer att gå in på den svenska apoteksmarknaden efter omregleringen den 1 juli.

I samband med apotekar- och receptariestudenternas arbetsmarknadsdag i Uppsala under torsdagen berättade dock Ann-Charlotte Francis, personaldirektör på Tamro i Sverige, en del om företagets planer för Dagens Apotek.

– Om vi beslutar att gå in siktar vi på att starta apotek som vi köpt från Apoteket AB omkring den 1 oktober i år, säger Ann-Charlotte Francis.

Phoenix/Tamro har också planer på att starta helt nya apotek.

– Dessa apotek kan sannolikt inte starta förrän under det första kvartalet 2010. Det tar helt enkelt en viss tid att få dessa apotek fysiskt på plats, säger Ann-Charlotte Francis.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev