Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tele2: Problemet att nå 112 är löst

Publicerad: 18 juni 2019, 09:31

UPPDATERAD Tele2 uppger att de problem med telefonin som operatören haft sedan morgonen är lösta. Störningarna ledde till att vissa inte kunde nå fram till SOS Alarm.


–  All trafik fungerar sedan klockan 14.20. Vi kommer nu att börja analysera och utvärdera felet, säger Tele2:s presschef Louise Ekman till TT.

Problemet har lett till att SOS Alarm inte kunnat höra vissa inringare som försökt nå dem, och därför uppmanat inringare att ta ut sitt sim-kort om de inte kan nå fram.

– Vi har hört att Tele2 löst problemet, men det är för tidigt för oss att säga om det gett effekt på vårt håll, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

Under måndagen hade Tele2 stora störningar på nätet, vilket påverkade både företags- och privatkunder. De störningarna rapporterades vara lösta under måndagskvällen.

Men vid niotiden på tisdagsmorgonen var störningarna tillbaka. Enligt Louise Ekman ligger felet i central utrustning som kopplar röstsamtal till andra operatörer och inom Tele2:s företagsväxlar. Det är därför främst när Tele2-kunder försöker ringa andra operatörer som det har varit problem.

TT

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev