Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Telia förenklar för kol-patienter

Publicerad: 6 juli 2016, 13:36

Hälsa ett växande affärsområde för Telia och Niklas Sundler.

Foto: Daniel Nilsson/Bildbyrån

Samhället har mycket att vinna på att betrakta patienter som en resurs i stället för en kostnadsbelastning. Det tycker telekombolaget Telia som fortsätter att satsa på e-hälsa.


I mitten av september rullar företaget ut e-hälsotjänster som ska underlätta vardagen för bland annat kol- och IBD-patienter. Målgruppen är både offentliga och privata vårdgivare, rapporterar nyhetsbrevet Digital Hälsa.

– Vår utgångspunkt är att patienterna har massor med kunskap om sin egen sjukdom och att vårdens främsta roll är att coacha dem på bästa sätt. Detta kräver en rejäl förändring av tankesätt och strukturer i dagens hälso- och sjukvård. Men vi anser att vi har både den teknik och de erfarenheter som krävs för att understödja detta skifte av mindset, säger Niklas Sundler, affärsansvarig på Telia Healthcare, till nyhetsbrevet Digital Hälsa.

För några år sedan aviserade Telia att bolaget ser en digitaliserad hälso- och sjukvård som en potentiell miljardindustri.

Ambitionen nu är att bli en nyckelaktör som ska strukturera den stora mängd hälsodata som medborgarna kan välja att förse hälso- och sjukvården med den dagen de fått fullständigt egenkontroll över den, skriver nyhetsbrevet Digital Hälsa.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev