Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Temadag sätter apotekens framtid under luppen

Publicerad: 16 juni 2011, 18:13

APOTEKSDAGEN 2011 Efter två turbulenta år efter om­regleringen börjar det nu bli dags för nästa steg för apoteks­marknaden. Apoteks­dagen 2011 i oktober sätter resultaten av om­regleringen under lupp och ställer frågan om hur apotekens framtid egentligen kommer att se ut.


Den 27 oktober bjuder Dagens Apotek och Dagens Medicin in till Apoteksdagen 2011. Rubriken för dagen är Omreglering 2.0 – nästa steg för den nya apoteks­mark­naden.

Ett av dagens ämnen är hur framtidens ägarstruktur kommer att se ut. Åke Hallman, konsult på Sam­hälls­insikt och tidigare vd för dåvarande Apoteks­bolaget, diskuterar vilka de stora apoteksägarna kommer att vara om fem år. Och i en paneldiskussion tas frågan om statens ägande upp: Är det egentligen rimligt att staten både sätter upp villkoren för branschen och samtidigt äger apotek?

Berättar om utredning
Stefan Carlsson, också han tidigare Apoteket-vd, presenterar sin utredning om vilka roller myndigheter som SBU, TLV och Läke­medels­verket ska ha i framtiden och hur de kommer att påverka apoteken.
För mer information och program, klicka här.

Relaterat material

Apoteksdagen 2011: Omreglering 2.0 - nästa steg för den nya apoteksmarknaden

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News