söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Thomas Flodin får nobben av valberedning

Publicerad: 23 april 2013, 08:42

Valberedningen i Stockholms läkarförening föreslår Heidi Stensmyren som ny ordförande.


Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Förslaget inför kvällens fullmäktige innebär att Thomas Flodin, som varit föreningens ordförande de senaste tio åren, inte har valberedningens förtroende.

– Förslaget grundar sig på ett ovanligt omfattande valberedningsarbete och en flerårig analys. Valberedningsarbeten är ibland komplexa och det har varit en grannlaga process, säger valberedningens ordförande Magnus Iversen till dagensmedicin.se.

Var det ett givet val att föreslå Heidi Stensmyren med tanke på  hennes uppdrag i förbundet centralt?

– Det är en dialog vi måste ha kring förutsättningarna och vi har kommit fram till att det inte bara är möjligt utan till och med en fördel, både för förbundet och för Stockholmsregionen.

När dagensmedicin.se når Thomas Flodin för en kommentar är han mitt uppe i fullmäktigeförberedelserna.

– Jag har fullt upp i dag och tänker avstå från mediakommentarer.

Kan du inte ens säga hur det känns?

– Nej, det är precis vad jag menar.

Enligt Stockholms läkarförenings stadgar har alla medlemmar möjlighet att lämna förslag vid fullmäktigemötet vilket gör att Thomas Flodin fortfarande kan föreslås fortsätta sitt ordförandeskap.

Heidi Stensmyren, som precis har landat på Kastrup, svarar på frågan om när hon tillfrågades av valberedningen.

– Det var inte så länge sedan, jag tror att föreningen har diskuterat många frågor under en längre tid. Sedan är jag är ingen facklig rookie.

Ställer du upp?

– Jag har tackat ja efter att noga har övervägt det och då jag vet att det finns ett stöd för mitt namn. Det är ganska naturligt att föreningen ser över vilka egna resurser som finns i leden och jag tror att jag har rätt profil med en lång erfarenhet av fackligt arbete.

Sitter du kvar som förste vice ordförande i förbundet?

– Ja, och jag tror att det är en styrka där jag också kan bidra med kontakter och olika erfarenheter.

Hur ser du på de meningsskiljaktigheter som rått i styrelsen för Stockholms läkarförening under den senaste tiden?

– Det är svårt att sammanfatta. Föreningen behöver öka sin aktivitet och utöka verksamheten, det är helt tydligt. Vi måste också utöka antalet kontakter med beslutsfattare. Och vi behöver få fram fler individer . När föreningen har stått och stampat ett tag behövs det nytänkande annars drabbas verksamheten av konflikten.

Heidi Stensmyren kommer att avsluta vissa uppdrag på Läkarförbundet och Socialstyrelsen för att hinna med sitt nya uppdrag. Hon hoppas också att hon hinner upp till Stockholm i tid för fullmäktigemötet som börjar 18.00.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev