Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Thomas Flodin föreslås toppost i Läkarförbundet

Publicerad: 20 november 2008, 12:28

Thomas Flodin föreslås toppost i Läkarförbundet

Foto: Foto: Anders Anjou

Hjärtläkaren Thomas Flodin blir nästa andre vice ordförande i Läkarförbundet föreslår valberedningen.


Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

Thomas Flodin, ordförande i Stockholms läkarförening och styrelsemedlem i Läkarförbundet sedan 2003, föreslås av valberedningen bli nästa andre vice ordförande i Läkarförbundet. Den förtroendetjänsten har varit tom sedan i våras då föregående andre vice ordförande Benny Ståhlberg slutade. Nu återstår det att se om Thomas Flodin blir framröstad vid Läkarförbundets fullmäktigemöte som äger rum den 4 till 5 december.

– Jag känner mig hedrad av förslaget. Om jag får denna förtroendetjänst hoppas jag att jag kan bidra med min erfarenhet och hjälpa till att forma en bra politik för förbundets framtid, säger Thomas Flodin.

Blir han vald kommer Thomas Flodin fortsätta att arbeta med de frågor som förbundet driver i dag. Patientsäkerhet och utformning av nya vårdvalssystem är de två viktigaste frågorna att arbeta med framöver, tycker han.

I nuläget arbetar Thomas Flodin på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Han hoppas kunna fortsätta med sitt arbete även om han skulle bli vald till andre vice ordförande.

Irene Christensson
Irene.christensson@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev