Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidig träning viktig om läkarna ska få chans att bli duktiga chefer

Publicerad: 28 februari 2006, 13:28

Många unga läkare vill bli chefer - men en förutsättning är att de får en ordentlig ledarskapsutbildning. Det anser Charlotta Sävblom och Hanna Åsberg, ordföranden i Sylf respektive MSF.


I Sylfs, Sveriges yngre läkares förening, senaste karriärenkät från 2002 säger varannan underläkare att han eller hon kan tänka sig att i framtiden bli chef inom vården. 5 procent svarade "Ja, absolut" och 45 procent svarade "Ja, kanske" på frågan. När Medicine studerandes förbund, MSF, ställde samma fråga till studenter som  avslutat medicin- eller kirurgikursen var det betydligt fler som svarade att de kunde tänka sig att bli chef. Ungefär var femte svarade "Ja, absolut" och 60 procent valde alternativet "Ja, kanske".

Gerd Lindgren, professor i sociologi vid Karlstad universitet, tror att unga läkare vill bli chefer, men att önskan att bli chef kommer med tiden, när man jobbat ett antal år. Då vill läkarna vara med och påverka och genomföra förändringar, och då känns det naturligt för många att bli chef.   - När man är ung och ny i yrket däremot, har man fullt upp att pröva sina medicinska färdigheter, och då känns ett chefsjobb inte särskilt lockande, säger Gerd Lindgren.

I sin forskning har hon bland annat tittat på hur relationerna mellan olika grupper i sjukvården förändrats de senaste 10-15 åren. Hon konstaterar att läkarna har förlorat i inflytande, medan sjuksköterskorna har flyttat fram sina positioner.   Vilken yrkesgrupp som är bäst lämpad att vara chef för kliniker och vårdcentraler, vill inte Gerd Lindgren spekulera i. Men den person som tar täten ska i alla fall kunna området ganska väl. Men enligt Gerd Lindgren pågår en utveckling som gör att näringslivets synsätt överförs till sjukvården.

- Sjukvården jämställs med vanlig industriproduktion. Med detta resonemang följer att kliniker och vårdcentraler kan ledas av driftiga chefer utan någon kunskap om just sjukvård, säger hon.  Gerd Lindgren tror att sjukvården i framtiden kommer att få se allt fler verksamhetschefer som inte har någon vårdbakgrund alls.

- Men kan fråga sig om detta är bra. Det går trots allt inte att jämföra vård av människor med produktion av varor, säger hon.

Både Charlotta Sävblom, ordförande i Sylf, och Hanna Åsberg, ordförande i MSF, anser att cheferna i vården bör vara läkare.   - Sjukvården är i första hand en verksamhet som styrs av medicinska beslut. Läkaren har den högsta medicinska kompetensen och en unik kännedom om sjukvårdens olika verksamheter. Därför är det en fördel om chefen är läkare, säger Charlotta Sävblom.

Men för att bli en bra chef måste man få möjlighet att träna upp sina ledaregenskaper. Därför borde ledarskapsutbildning starta redan under grundutbildningen, menar Charlotta Sävblom.

Också Hanna Åsberg betonar vikten av att läkare får träna sig att bli bra chefer. Samtidigt pekar hon på att det kanske inte är en framtida chefsroll som studenten har framför ögonen under grundutbildningen. Då är man oftast helt fokuserad på det medicinska. Administration och ekonomi känns inte så angeläget.

- Däremot behöver alla läkarstudenter träning i praktiskt ledarskap. Oavsett vilken karriär man senare väljer behövs nämligen kunskap i gruppdynamik och god kommunikation. Som läkare har man ju alltid det medicinska ansvaret för patienten, och man måste i och med detta kunna leda den övriga vårdpersonalen, säger Hanna Åsberg.

Enligt Hanna Åsberg är dock ledarskapsutbildningen bristfällig på de flesta av landets läkarutbildningar. Ibland så saknas den helt.  

- Vi arbetar för att ledarskapsutbildningen ska förbättras. Utbildning i administration och ekonomi däremot, har man inte behov av förrän längre fram i yrket, kanske först på ST-nivå.

Barbro Falk-Wadman

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News