Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidigare röntgenchef i Skåne kritiseras för dubbla roller

Publicerad: 9 juni 2009, 12:05

Tidigare röntgenchef i Skåne kritiseras för dubbla roller

Foto: Foto: Photos.com

Röntgenavdelningens chef bildade ett privat bolag och granskade röntgenbilder på sjukhuset efter arbetstid. Nu kommer kritiken.


Region Skåne har gjort en intern utredning om hur arbetet bedrivits på röntgenavdelningen vid Lasarettet i Ystad. Granskningen av röntgenbilder från Centralsjukhuset i Kristianstad och Carema Närvård sköttes av företaget Röntgendoktorn. Det ägdes av röntgenavdelningens verksamhetschef.

Regionens utredning visar att röntgenbilderna har granskats i lasarettets lokaler efter ordinarie arbetstid. Konstruktionen strider mot de interna reglerna om bisysslor och övertidsarbete.

– Det är ytterst olämpligt att teckna ett sådant avtal eftersom det är svårt att veta när den anställde jobbar som anställd eller som näringsidkare, säger Lars Kristensson, produktionsdirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Avtalet med Röntgendoktorn skrevs under av sjukhuschefen Mats Widerström. Han får hård kritik för sitt agerande men kan ändå sitta kvar.

Verksamhetschefen med de dubbla rollerna jobbar också kvar men är inte längre chef, enligt pressmeddelandet från Region Skåne. Efter händelsen har regionen gått ut och tydliggjort vilka regler som gäller.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev