Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidigare vikariat ingen avgörande merit för AT

Publicerad: 8 oktober 2008, 06:36

Längden på tidigare vikariat är inte avgörande för om man får AT-tjänst i Stockholm. I stället är sjukhusen intresserade av att matcha AT-läkarens kompetens med sjukhusets egna behov, visar en kartläggning.


Många söker sig till Stockholm för att göra sin AT-tjänst. Konkurrensen om platserna är hård.

För att kunna hjälpa sina medlemmar att få den placering de önskar har Stockholmsavdelningen av Sveriges yngre läkares förening, Sylf, frågat samtliga AT-studierektorer i länet om vad de anser är viktigast när de ska fylla en AT-tjänst.

Längden på tidigare vikariat spelar enligt enkäten roll i urvalet, men är inte utslagsgivande.

Att sjukhusen enligt studierektorerna tar hänsyn till AT-läkarnas specifika kompetens är något som Simon Kyaga, ordförande för Sylf Stockholm, ser som positivt:

– Det är bra att man fokuserar på kompetens och värderar varje individ efter dess kunnande.

Anne-Sofie Svennberg gör sin AT-tjänst på Danderyds sjukhus. Hon har ett år kvar på utbildningen, trivs bra och har tidigare inte funderat över varför hon fick tjänsten.

– Det var bara jag och en till som hade vikarierat på sjukhuset tidigare. Övriga AT-läkarna som började samtidigt hade inte gjort det, så det kan inte ha varit det avgörande, säger Anne-Sofie Svennberg.

 Bra med höga krav
Flera sjukhus uppgav i enkäten att det är viktigt att AT-läkaren kan möta de krav som finns på en läkare. Det ser Anne-Sofie Svennberg inte som ett problem.

– Jag tycker att det är bra att man får bli doktor och får ta det ansvar som det innebär att vara läkare. Då är det också viktigt att man har tillgång till en bra handledare som kan hjälpa och stötta.

Simon Kyaga hoppas att det i Stockholm framöver kommer att införas individuell lönesättning för läkare som gör sin AT.

– Det rör sig om personer som är mellan 25 och 30 år gamla och som oftast har andra arbetserfarenheter sedan tidigare. Då känns det rimligt att lönesätta efter kompetens och erfarenhet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev