Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tillgänglighet ska utredas

Publicerad: 17 juni 2011, 14:43

Regeringen har beslutat att prissättning, tillgänglighet och marknadsförutsättningar inom apoteksområdet ska utredas av Sofia Wallström.


– Jag är mycket stolt över omregleringen av apoteksmarknaden, som har blivit en stor framgång. Nu får Sofia Wallström uppdraget att titta på ett antal frågor som inte fanns med när marknaden omreglerades. Min förhoppning är att de kommer att leda till bättre service och låga priser, säger socialminister Göran Hägglund (KD) i ett pressmeddelande.

Bland de områden som socialministern nämner finns en undersökning av marknaden för dosdispensering, förutsättningar för ägandet av Apoteket Farmaci AB och förutsättningarna för särskilda djurapotek.

Sofia Wallström som arbetar som länsråd vid länsstyrelsen i Västmanlands läns landsting har tidigare ansvarat för socialdepartementets arbete med att genomföra omregleringen av apoteksmarknaden.

Nu får hon till den 1 september på sig att redovisa uppdraget gällande maskinell dosdispensering och till den 1 april 2013 att redovisa de frågor som rör handel av läkemedel för djur.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News