Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TLV ser över priset för nio lagerberedningar

Publicerad: 24 september 2020, 12:08

Tre bolag, och nio olika lagerberedningar, granskas i en översyn av priser som Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, genomför, rapporterar nyhetstjänsten Läkemedelsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

TLV

Översynen är en följd av föreskrifter som trädde i kraft den 1 juli, som gör det möjligt för TLV att sänka priset på lagerberedningar till självkostnadspris – om försäljning överstiger 5 miljoner kronor per år och 10 000 förpackningar.

Apoteksgruppen i Borrby, som Dagens Medicin tidigare rapporterat om, är ett av de tre lagerberedningstillverkare som TLV nu granskar. Även Unimedics och Apotek Produktioner & Laboratoriers, APL, Melatonin, dock i oral lösning, i styrkan 1mg/ml granskas av myndigheten.

Dessutom granskas priset på APL:s försäljning av Mekobalamin, som används vid funktionell vitamin B12- brist när cyanokobalamin eller hydroxokobalaminm inte fungerar.

Nu pågår en utredning av de nio lagerberedningarna, uppger Gunilla Rönnholm, enhetschef på TLV, för Läkemedelsmarknaden

– Vi har ställt frågor till berörda företag där vi ber dem inkomma med kostnadsunderlag och annan relevant information. TLV kommer även att på eget initiativ att tillföra underlag. Definitivt datum för beslut är inte fastställt, säger Gunilla Rönnholm.

LUCAS DE VIVO

Ämnen i artikeln:

TLV

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev