Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Toivo Heinsoo startar <BR>nya granskningsmyndigheten

Publicerad: 20 maj 2010, 09:01

Regeringen fattar i dag beslut om att inrätta en ny granskningsmyndighet. Men vid ett maktskifte i höst blir det nedläggning.


Som Dagens Medicin tidigare rapporterat tänker regeringen inrätta en ny granskningsmyndighet som ska utvärdera och mäta effektiviteten i sjukvården. Uppdraget är också att analysera hur patienter ska få mer information om vilka resultat som olika vårdgivare uppnår. Detta för att patienterna ska kunna göra ett informerat val när de söker vård.

Myndigheten, som fått arbetsnamnet Institutet för uppföljning och utvärdering, har tidigare ifrågasatts av bland andra Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm. Även oppositionen har varit kritisk och Ylva Johansson, välfärdspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, säger till TT att myndigheten inte kommer att få vara kvar om (S) vinner valet i höst.

Toivo Heinsoo, i dag direktör inom Stockholms läns landsting och med en mängd tunga utredningsuppdrag bakom sig, blir den som ska leda arbetet med att starta Institutet för uppföljning och utvärdering.

Relaterat material

42 miljoner till ny myndighet

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev