Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tomten, 11, kom till barnavdelningen

Publicerad: 22 december 2011, 12:53

Elvaårige Kevin spenderade mycket tid på sjukhuset när han var mindre. Nu har han sett till att barnen på hans gamla avdelning får en god jul.


Hudiksvalls sjukhus avdelning 19 har utrustats med nya saker i lekrummet lagom till helgen. Gåvorna kommer från en tidigare patient, numera elvaårige Kevin Hansson. Han har sedan i somras sparat veckopengar och pantat burkar för att kunna ge de sjuka barnen julklappar.

– Det första jag köpte var traktorer och bilar. Jag vet inte, men det kan vara så att jag själv saknade det när jag var här, säger Kevin till Hudiksvalls Tidning.

Hans besparingar på närmare 800 kronor räckte till dockor, pingisracketar, dvd-filmer, gosefiltar, pysselsaker, kritor och så en röd docksäng.

– Den var dyrast, men den är fin. Hoppas barnen tycker om den, säger Kevin till tidningen.

Det var fyra år sedan han själv låg på avdelningen sist och nu räcker det med att han tar sina mediciner, men han har inte glömt hur det är att vara sjuk.

”Jag tänker ofta på barn som jag träffat och på dem som måste vara här och jag kom på i somras att jag ville göra något bra för barnen som måste vara på sjukhuset/…/Så jag vill bara säga, även om det är jättetråkigt när man ligger här sjuk. Så hoppas jag att just DU ska ha lite roligt med de saker jag köpt.” skriver Kevin i ett brev till barnen på avdelningen.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev