Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Trångt på sjukhuset i Sundsvall

Publicerad: 8 oktober 2008, 13:22

Trångt på sjukhuset i Sundsvall

Länssjukhuset i Sundsvall har inte plats för alla patienter som kommer in. Under gårdagsdygnet fick 26 personer vårdas i korridorer och andra provisoriska utrymmen.


Länssjukhuset i Sundsvall har haft problem med platsbrist i flera års tid. Under gårdagsdygnet var situationen värre än någonsin. Sammanlagt tog personalen emot 26 patienter som det egentligen inte fanns plats för.

- Läget är bättre i dag, men det är många timmar kvar på dygnet. Redan nu kan jag säga att vi kommer att få överbeläggningar i natt också. Om jag ska putsa kristallkulan tror jag att det blir ungefär tio stycken, säger Karin Dunberg som är vårdplatskoordinator på sjukhuset.

Patienterna som inte ryms i de vanliga rummen får vårdas i korridorer, expeditioner, sköljrum och andra provisoriska utrymmen. Sedan tidigare har Arbetsmiljöverket beslutat att sjukhuset ska betala 100 000 kronor för varje säng som måste placeras i en korridor.

Om myndigheten hade varit på plats i går hade det inneburit ett vite på omkring en miljon kronor.

Ombyggnadsarbeten och sparkrav från politikerna är två av orsakerna till platsbristen på sjukhuset. Just nu finns ingen långsiktig lösning på problemet i sikte.

- Som läget är nu finns det inte ens tid att fundera på om det finns något vi skulle kunna göra för att effektivisera. Det handlar bara om att få det praktiska arbetet att fungera, säger Karin Dunberg.

Relaterat material

Personal slår larm om läget på Sundsvalls sjukhus

Varnar för överbeläggningar

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev