Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tre sjukhusanställda svårt knivskadade

Publicerad: 16 mars 2012, 13:56

Tre anställda på ett danskt sjukhus har skadats svårt i ett knivöverfall på en psykiatrisk avdelning. Förövaren barrikaderade sig i ett rum och sjukhuset omringades av polis.


En man som var tvångsintagen på den psykiatriska avdelningen på universitetssjukhuset i Odense attackerade i dag, fredag, sjukhuspersonal.

Enligt nyhetsbyrån Ritzau knivhögg mannen på förmiddagen en 34-årig läkare i magen och ansiktet. Läkarens skador är livshotande. Två andra anställda, kvinnor i 30-årsåldern, attackerades också och deras tillstånd beskrivs som kritiskt men stabilt.

Tidningen Berlingske skriver att den misstänkte gärningsmannen är en 47-åring. Han stängde efter dådet in sig i ett rum på avdelningen och hela området spärrades av.

– Vi försöker att tala honom till rätta. Vi har specialutbildade förhandlade som försöker att prata ut honom från rummet där han har förskansat sig. Annars måste vi gå in och hämta honom, säger Lars Fredensborg, vakthavande befäl vid polisen i Fyn till danska TV2.

Vad som ledde fram till händelsen är fortfarande okänt. Gärningsmannen är sedan tidigare känd av polisen och har dömts för mordbrand och vapenbrott. Hur han fick tag på en kniv är oklart.

– Det finns ingen tillgång till köksknivar på avdelningen, bara normala bestick. Därför måste den komma utifrån, säger Linje Gesso Hansen, vice ordförande i det danska sjuksköterskefacket, som höll ett krismöte på sjukhuset efter händelsen, till Ekstrabladet.

Följ rapporteringen på Dagens Medicin Danmark:

Knivsåret lage og sygeplejerske på operationsbordet

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News