Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tryggast för personalen att följa med till nytt apoteksföretag

Publicerad: 27 mars 2009, 09:48

Anställda på apotek som ska säljas och som tycker att tryggheten är viktigast gör klokast i att följa med till en ny arbets­givare. Det menar Apotekets personaldirektör Monica Höglind, som brottas med många frågor och få svar om de anställdas framtid.


Monica Höglind, Apotekets högsta chef i personalfrågor, har bråda dagar. Att få tag på henne på telefon är stört omöjligt, och assistenten intygar att de inbokade mötena ligger som tätslutande klossar i kalendern.

Till slut lyckas det.

– Den enskilt största frågan nu är att planera för en så bra process som möjligt när apotek nu snart ska säljas, säger Monica Höglind som svar på frågan vad hon jobbar mest med.
Hur ser en bra process ut? Vad är det svåraste?

– Det är en stor organisation, många medarbetare berörs – både de på apotek som ska säljas, och de som ska vara kvar hos oss – det gäller att nå ut till alla på väldigt kort tid. Och inte minst svara på alla frågor och funderingar folk har, säger Monica Höglind.

Man brukar säga att folk är anpassningsbara bara de får veta vad som gäller. Hur hanterar du personalens osäkerhet?

– Vi försöker ha en öppen dialog så långt det bara går. Man får försöka ge så många svar man kan i alla de kanaler som står till buds – den viktigaste kanalen är den mellan chef och medarbetare.

Hur bedömer du stämningen bland medarbetarna?


– Vi har helt fantastiska medarbetare, men självklart finns en inbyggd oro. Sen finns det säkert de som tycker att det är lite spännande.

Vad händer med dem som jobbar på apotek som ska säljas och som hellre vill stanna kvar hos Apoteket AB?

– Man har ju rätt att följa med till den nya ägaren och vår bedömning är att de nya arbetsgivarna vill ha
apotek som är bemannade med duktiga medarbetare från Apoteket. Men möjligheten finns att avstå från att följa med. Finns det då ingen möjlighet till omplacering inom Apoteket så riskerar man att bli uppsagd.

Hur stor är risken att bli uppsagd?


– Jättebra och jättesvår fråga. Det går inte riktigt att svara på. Jag gör bedömningen att de flesta kommer att följa med till sina nya ägare – man känner ju sina kollegor, vet var apoteket man jobbar på ligger. Men vi vet ju inte hur folk beslutar, så klart.

Vad kan du säga för att underlätta dessa personers beslut?

– Det är ju en större chans att ha ett jobb om man följer med, eftersom det är samma mängd apotek som ska ha personal.

Så om man är trygghetsnarkoman gör man klokast i att följa med?

– Ja, jag tror det.

Hur stor omsättning är det på personal just nu?

– Väldigt liten. Den har historiskt varit väldigt liten i Apo­teket, och den är inte större i dag.

Vilka nyckelpersoner har ni förlorat?

– Väldigt få. Jag vill inte nämna några namn.

Vad kan ni erbjuda som arbets­givare framöver, jämfört med andra?

– Ja, vi vet ju inte vilka de andra är (skratt). Men om man tittar på andra branscher så tror jag inte att skillnaderna arbetsgivarna emellan kommer att vara så stora. Möjligen kan det bli olika nischningar, men det jag tycker att Apoteket är bra på är att skapa en kultur där alla får vara med att påverka. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och kommer att göra det fram­över också.

Med den här omställningen framför dig – vad är det värsta som kan hända?

– Att vi inte kan genomföra vår plan, att något läcker ut, att information kommer på fel vägar så att vi inte kan informera personalen på bästa sätt.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev