måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Turerna kring äldrevården i Bromma fortsätter

Publicerad: 27 juni 2006, 12:40

Nu vill Stockholms läns landsting teckna ett tilläggsavtal med Stiftelsen Stockholms sjukhem om den geriatriska vården i Bromma.


Den segdragna tvisten mellan Stockholms läns landsting och det personalägda vårdbolaget Brommageriatriken fortsätter att dra ut på tiden. Ärendet ligger fortfarande hos regeringsrätten, och i väntan på en dom vill landstinget skriva ett tilläggsavtal med Stiftelsen Stockholms sjukhem.

Vid en upphandling förra året förlorade Brommageriatriken kontraktet för äldrevård och specialiserad hemsjukvård i Bromma och Västerort i Stockholm. Landstinget valde i stället att teckna avtal med Stiftelsens Stockholms sjukhem som skulle ta över verksamheten den 1 maj 2006. Men Brommageriatriken har överklagat beslutet först till länsrätten och kammarrätten, och sedan till regeringsrätten där ärendet fortfarande ligger. Under tiden som rättsprocessen pågår sköter Brommageriatriken verksamheten, med fyra månaders varseltid om regeringsrätten skulle döma till landstingets fördel.

Men trots att tvisten inte är avgjord vill Stockholms läns landsting nu teckna ett sorts säkerhetsavtal med Stiftelsen Stockholms sjukhem.  - Det finns en viss juridisk osäkerhet om hur länge en sådan här process kan dra ut på tiden utan att någon av parterna kan ångra sig. För att undanröja denna osäkerhet har vi inlett diskussioner med Stockholms sjukhem som innebär att man tydliggör att parterna är beredda att teckna ett avtal den dag som domen finns och går i landstingets riktning, säger Göran Råde, strategisk rådgivare åt beställardirektören Anna-Stina Nordmark-Nilsson.

Vad händer om domen går emot landstinget?  - Då vet vi inte vad som händer. Det beror på vad rätten förordnar. Men vi är fortfarande inte överens med Stockholms sjukhem om att det här tilläggsavtalet ska tecknas. Så om det blir något återstår att se, säger Göran Råde.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev