Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tusenlappar skiljer Henrik och Erica åt

Publicerad: 2 april 2014, 05:30

Henrik Öberg i Katrineholm är nöjd med sin löneökning. Erica Medin i Karlskrona fick betydligt mindre.

Foto: Brita Nordholm och Ola Åkeborn/Bildbyrån

Sjuksköterskan Henrik Öberg i Katrineholm är nöjd med löneutvecklingen. Den gav honom 3 000 kronor mer i månaden i fjol. Hans kollega Erica Medin i Karlskrona är inte lika glad.


Landstinget Blekinge är det landsting som höjt sjuksköterskelönerna minst de senaste två åren. Allmänsjuksköterskorna där har, sett till medianlönen, bara fått 2,2 procent mer sedan 2011.

I Landstinget Sörmland är motsvarande siffra 11,4 procent.

I pengar räknat blir det flera tusen kronors skillnad.

Erica Medin har jobbat nio år som sjuksköterska på kirurgkliniken vid Blekingesjukhuset och Henrik Öberg har fyra års erfarenhet, mestadels från akuten på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Båda är i 30-årsåldern och är grundutbildade. Men han tjänar mer än 1 000 kronor mer i månaden och har de senaste åren haft betydligt bättre löneutveckling, som en konsekvens av landstingets lönesatsningar. Medan hon i fjol fick 580 kronor fick han ett löne­lyft på 3 000 kronor i månaden.

– Jag tror att en sten har satts i rullning och att vi kommer att få se en mer positiv löneutveckling nu. Sjuksköterskor är inte längre rädda för att förhandla lön och de är öppna för att byta jobb om de är missnöjda med lönerna, säger Henrik Öberg.

Tongångarna är inte lika positiva bland sjuksköterskorna i Blekinge.

– Det här är riktigt sorgligt. Jag tycker inte att jag får lön utifrån det arbete jag gör och det ansvar jag har. Uppmärksamheten kring kraven på 24 000 kronor i ingångslön har varit fantastiskt bra men samtidigt är det frustrerande när de som jobbat ett tag inte ser någon löneutveckling, säger Erica Medin som tjänar 25 115 kronor i månaden. Medianlönen för allmänsjuksköterskor i Blekinge är 25 097 kronor.

I Katrineholm har Henrik Öberg 26 200 kronor i månadslön, en dryg tusenlapp under medianlönen där, på 27 300.

Rekryteringsbehovet av sjuksköterskor är den enskilda faktor som både Henrik Öberg och Erica Medin tror kan vara en hjälp på traven i lönebildningen.

– Om lönerna inte höjs kommer landstingen helt enkelt att få svårt att rekrytera, säger Erica Medin.

– Med högre lön höjs statusen på yrket och det blir mer konkurrens till utbildningen, tror Henrik Öberg.

Relaterat material

Stora lönespann mellan landstingen

”Vissa ger rena skambud”

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev