Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Två läkare får sommarprata i radio

Publicerad: 31 maj 2006, 14:36

Två läkare finns bland årets 57 sommarpratare i Sveriges radio. Det är överläkare Björn Olsen, mest känd som expert på fågelinfluensa, och Carl-Magnus Stolt, överläkare och professor i humanistisk medicin vid Karolinska institutet.


Först ut i sommaretern av de två är Björn Olsen, infektionsläkare och professor i zoonotisk ekologi och epidemiologi. Han är passionerad ornitolog med 409 "kryssade" fågelarter. I sitt program ska han prata om passionen för fåglar, men också om hur en och annan dödssynd har hjälpt ett maskrosbarn att komma upp igenom asfalten. Björn Olsens program sänds den 30 juni.

Carl-Magnus Stolt sommarpratar en knapp månad senare, den 26 juli. Han är Nordens första professor i humanistisk medicin och skriver böcker om det mellanmänskliga mötet. Han försöker få läkarstudenterna vid Karolinska institutet att inte förlora sig i naturvetenskaplig kunskap utan förbli mänskliga.

I sitt program tänker Carl-Magnus Stolt prata om de stora orden Tröst, Försoning och Nåd. Han utlovar musik av allt från Gessle till Bach.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev