Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tvärstopp för upphaussad insulinterapi via lungorna

Publicerad: 16 April 2008, 13:21

För några år sedan beskrevs insulin via lungorna som ett av läkemedelsindustrins och diabetespatienternas stora gemensamma framtidshopp. Nu är forskningsspåret plötsligt stendött – alla storföretag som satsat har på kort tid gett upp.


I slutet av oktober i fjol meddelade Pfizer att man av kommersiella skäl avsåg att avsluta sin satsning på det inhalerade insulinet Exubera, som då funnits på marknaden i cirka ett år.

Den snabba reträtten från satsningen överraskade en rad svenska diabetesexperter, se Dagens Medicin nr 46/07.

Företagen Novo Nordisk och Lilly meddelade dock vid denna tidpunkt att man skulle fortsätta sina långt gångna satsningar på att utveckla inhalerbara insulin.

Mads Krogsgaard Thomsen, forskningschef på Novo Nordisk, framförde att en rad produktspecifika skäl antagligen gjort att Pfizer avbrutit satsningen på Exubera, och gav en ljus bild av utsikterna för det egna företagets inhalerade insulin AerX.

I mitten av januari meddelade dock Novo Nordisk plötsligt att man avslutat utvecklingen av AerX. I mars kom ett liknande besked från Lilly – företaget avslutar satsningen på det inhalerade insulinet Air.

- Det är naturligtvis tråkigt. Beslutet fattades helt på kommersiella grunder. De pågående studierna av Air avslutas nu successivt, säger Anders Toll, vetenskaplig rådgivare på Lilly.

”Borde haft tålamod”
Svenska  och utländska diabetologer har framfört farhågor om vad tillförsel av en stor, tillväxtstimulerande molekyl som insulin via lungorna kan innebära på lång sikt.

Stig Attvall, docent och överläkare på diabetescentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset/Sahlgrenska i Göteborg, är dock kritisk till att företagen gett upp sina satsningar.

- Jag tycker att Pfizer avbröt satsningen för tidigt. En viss tvekan från professionen inför en ny behandlingsprincip får man räkna med. Jag hade hoppats att de sett de första åren som en investeringsfas, vinsterna hade antagligen kommit senare. Det finns undersökningar som visade att 75-80 procent av patienterna skulle föredra inhalering av insulin före injektioner. Bland många diabetiker finns säkerligen en besvikelse, och inom professionen har jag noterat en viss bestörtning inför storföretagens krav på att investeringar ska betala sig så snabbt, säger Stig Attvall.

Opinionsbildare mindre viktiga
Att läkemedelsföretag avbryter projekt på ett sent stadium är inte unikt, men att satsningar avslutas av kommersiella skäl efter lanseringen som i fallet Exubera tillhör inte vanligheterna.

Richard Bergström, vd för Läkemedelsindustriföreningen, tror inte att det är sista gången som det inträffar.

- På allt fler håll i världen stoppas läkemedel nu av kostnadsskäl av de myndigheter som avgör om samhället ska betala för dem. Därför har de medicinska opinionsbildarnas åsikter relativt sett blivit mindre avgörande inför besluten om läkemedel ska anses som lönsamma, säger han.

Tre dyra floppar

På kort tid har tre stora företag skrotat sina satsningar på inhalerat insulin:
» Oktober 2007: Pfizer drar sig ur Exubera-projektet.
» Januari 2008: Novo Nordisk avslutar satsningen på AerX.
» Mars 2008: Lilly överger Air Insulin.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev