onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ulrika Eriksson lämnar Apoteket AB

Publicerad: 4 september 2015, 12:24

Rollen som vice vd skrotas när Apoteket AB fokuserar på öppenvårdsapoteken.


Ulrika Eriksson, försäljningsdirektör och vice vd på Apoteket AB, slutar på sitt jobb i slutet av september. Hennes efterträdare kommer inte att bli vice vd.

– Beslutet är att inte ha någon vice vd-roll.  Vi har en vd, säger kommunikationsdirektör Eva Fernvall till Dagens Apotek.

Enligt ett pressmeddelande från Apoteket AB slutar Ulrika Eriksson i samband med att företagets stora omstrukturering går in i en ny fas. Fokus flyttas från vården till privatkunderna.

– Utifrån förändringar som skett med våra avtal med landstingen så har vi behövt fokusera på ett annat sätt, vi behöver jobba mycket mer med våra öppenvårdsapotek, säger Eva Fernvall.

Dels har Apoteket AB förlorat avtal med landstingen. Men det handlar också om att värdet på de avtal som finns har minskat så mycket att det är svårt att få lönsamhet i affären.

– Vi kommer att fortsätta lämna in anbud, men vi vet ju att med de priser som landstingen i dag vill ha så kommer det att vara svårt, säger Eva Fernvall.

Ulrika Eriksson är civilekonom och har arbetat på Apoteket AB i tio år, de senaste fyra åren som vice vd.

– Hon har ju varit väldigt länge i företaget och gjort en otrolig resa med de förändringar som vi har genomgått, men nu blir det förändringar och då blir det naturligt att skiljas åt, säger Eva Fernvall.

Ann Carlsson kommer att leda verksamheten inom drift och försäljning tills en ny försäljningsdirektör har rekryterats.

Är det här ett beslut som har fattat med kort varsel, eftersom Ann Carlsson går in och tar över Ulrika Erikssons jobb?

– Jo, det är klart att det är med kort varsel. Vi har ställt om väldigt mycket i företaget och med de utmaningar som står framför oss så vill Ann ta det under en period och påbörja rekryteringen omgående, säger Eva Fernvall.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev