Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Undersköterska som larmade om rasism får officiell ursäkt

Publicerad: 4 mars 2009, 14:18

Södertälje sjukhus ber nu undersköterskan Peter Magnusson om ursäkt för den behandling han fick utstå sedan han slagit larm om rasism bland personalen.


Peter Magnusson gick för drygt en månad ut i SVT:s program Debatt och berättade om vad han uppfattar som rasism bland delar av personalen på intensivvårdsavdelningen vid Södertälje sjukhus. Under programmet välkomnade verksamhetschefen Kajsa Giesecke att frågan kom upp till ytan.

I ett senare program trädde Peter Magnusson åter fram. Denna gång med ljudupptagningar från de möten som han kallats till efter sitt avslöjande.

Där kan man bland annat höra en chef säga:

– Jag kan inte förstå varför man vänder sig till en sådan journalist som Janne Josefsson och sticker kniven i ryggen på mig. Gå vidare, för guds skull, men varför till media? Jag vill ha en förklaring.

Enligt Länstidningen Södertälje har den högsta ledningen för sjukhuset nu gått ut med en officiell ursäkt till Peter Magnusson för den behandling han fått utstå efter sitt avslöjande.

– Vi brast i personalhanteringen av Peter Magnusson och därför ber vi honom om ursäkt. Han har gjort precis vad han skulle göra enligt lagen om meddelarfrihet, det ska han ha tack för, säger Mikael Runsiö, sjukvårdsdirektör på Södertälje sjukhus, enligt Länstidningen Södertälje.

Relaterat material

Vårdchefer i Södertälje granskas av justitiekanslern

Sjukhuschefer kritiserade anställd för rasismlarm

Rasismanklagelser mot sjukhusanställda i Södertälje

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev