Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Upphandling av vårdinformationssystem överklagas

Publicerad: 11 januari 2019, 13:11

Foto: Thinkstock

Ett företag överklagar den så kallade Sussa-gruppens upphandling av vårdinformationssystem till en rad förvaltningsrätter.


Ämnen i artikeln:

Region DalarnaLandstinget DalarnaRegion VästerbottenRegion VästernorrlandRegion Örebro LänRegion SörmlandLandstinget SörmlandRegion BlekingeLandstinget BlekingeRegion HallandRegion NorrbottenNorrbottens läns landstingRegion Gävleborg

Det skriver nyhetstjänsten Digital Hälsa. Det internationella företaget Intersystems Corporation menar att Sussa, som står för Samverkansgruppen strategisk utveckling av sjukvårdsstödjande applikationer, felaktigt har hanterat företagets anbud om att få leverera vårdinformationsstödet FVIS.

– Intersystems anser att företagets anbud inte har utvärderats på ett korrekt sätt. Företagets anbud fanns med i en slutlig utvärdering och det är i samband med denna utvärdering som bristerna har uppstått enligt överklagan, säger Lars Överström, föredragande jurist på Förvaltningsrätten i Karlstad till nyhetstjänsten Digital Hälsa.

Sussa-regionerna antog i december anbudet från leverantören Cambio Healthcare Systems, som Dagens Medicin då skrev om.

I Sussa-samverkan ingår Region Västernorrland, Region Västerbotten, Region Blekinge, Region Örebro län och Region Sörmland, samt Region Halland, Region Norrbotten, Region Dalarna och Region Gävleborg som så kallade optionspartners.

Intersystems Corporation vänder sig i sin överklagan till samtliga nio regioner och har skickat sin överklagan till förvaltningsrätterna i Karlstad, Falun, Härnösand, Växjö, Umeå, Luleå och Göteborg.

Relaterat material

Landsting väljer Cambios informationsstöd

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev