Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Utredare befarar framtida brist på farmaceuter

Publicerad: 23 januari 2008, 09:08

Omregleringen av apoteksmarknaden kan orsaka brist på farmaceuter. Den slutsatsen drar Lars Reje i sin utredning av apotekens framtid.


Lars Reje, regeringens utredare av en omreglering av apoteksmarknaden, konstaterar att Sverige har relativt låg apotekstäthet jämfört med övriga Europa. I Norge öppnades det 176 nya apotek under de närmaste sex åren efter avregleringen – det motsvarar en ökning av antalet apotek med 44 procent.

Den omreglering som gjordes i Norge ledde snabbt till en stor brist på farmaceuter – trots att antalet utbildningsplatser ökade och trots ett tillskott på farmaceuter från bland annat Sverige.

Lars Reje gör nu bedömningen att situationen kan bli liknande i Sverige. Enligt direktiven till apoteksmarknadsutredningen ska en grundförutsättning för att få starta ett apotek vara att det alltid finns personal med farma­ceutisk kompetens på plats. Dessutom föreslår Lars Reje att varje apotek ska ha en läke­medels­ansvarig, som i normalfallet är apotekare.

Risken är därför att det uppstår brist på farmaceuter, skriver Lars Reje. Det kan i sin tur bli ett etableringshinder och därmed motverka utredningens mål om bättre tillgänglighet för konsumenterna.

Fack skyller på Apoteket AB

Risken är också att andelen farmaceuter på varje försäljningsställe minskar – något som kan medföra försämrad service.

- Den här risken såg vi redan när direktiven kom. Därför tog vi direkt kontakt med utbildningsdepartementet för att få dem att skjuta till pengar för att öka antalet utbildningsplatser, säger Cecilia Bernsten, ordförande för Sveriges farmacevtförbund.

Ett problem är dock att farmaceututbildningarna i flera år har haft få sökande och därmed svårt att fylla alla platser.

- Det är bland annat ett resultat av den personalpolitik Apoteket AB bedriver, till exempel att apotekare inte får tjänst som apotekare utan som receptarier. När det blir få sökande sänks betygen också, och de som går utbildningen kanske inte är jätte­motiverade. Det blir en negativ spiral. Nu gäller det att vända den utvecklingen, så att det finns en tro på att det kommer att finnas intressanta jobb med en vettig lön, säger Cecilia Bernsten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev