Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Utredning: Karolinskas agerande otillräckligt

Publicerad: 18 februari 2019, 13:25

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Efter anmälan om antisemitiska trakasserier borde Karolinska ha agerat tidigare, anser utredningen som gjorts av en advokatbyrå på uppdrag av sjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

– Vi tar till oss kritiken om sjukhusets långsamma agerande. Vi vill vara ett sjukhus med nolltolerans mot diskriminering och trakasserier. För att på ett trovärdigt sätt leva upp till det måste vi ha snabbare och tydligare rutiner vid anmälan, säger tillförordnade sjukhusdirektören Annika Tibell i ett pressmeddelande.

Advokatbyrån Flood Herslow Holme lämnade i dag, måndag, över resultatet av utredningen till sjukhuset. Anmälaren, det vill säga läkaren som uppger sig ha blivit trakasserad, och anmälarens ombud, ska få lämna synpunkter på rapporten i veckan.

Enligt rapporten är det inte ”visat” att läkaren verkligen utsatts för diskriminering enligt diskrimineringslagen. Samtidigt konstateras att anmälaren ”sannolikt kan ha upplevt trakasseri enligt diskrimineringslagen i form av tillmäle från en kollega i samband med arbetet vid ett tillfälle någon gång under 2014 eller 2015”.

Utredningen kommer också fram till att Karolinska universitetssjukhusets agerande inte var tillräckligt efter att en anmälan om trakasserier mottagits, och att sjukhuset borde ha tillsatt en extern utredning i slutet av mars 2018.

Sjukhuset har nu en åtgärdsplan, som bland annat inkluderar ett arbetsmiljöarbete på den berörda enheten. I rapporten bekräftas att det funnits en ”aggressiv jargong och att ett icke inkluderande beteende” på avdelningen, och att flera medarbetare beskrivit en ”tyst kultur där man hållit tillbaka sina synpunkter av rädsla för repressalier”.

– Utredningen bekräftar vår bild av arbetsmiljön och de komplexa problem som finns på den enhet som utretts. Karolinska kommer att vidta nödvändiga åtgärder för att förbättra arbetsmiljön på enheten och för de berörda personerna. Vi kommer också att tydliggöra vilket ansvar man har som chef och medarbetare på sjukhuset såväl när det gäller den gemensamma arbetsmiljön som hantering av trakasserier, säger Annika Tibell i pressmeddelandet.

Relaterat material

Överläkare på Karolinska anklagas för antisemitism

Överläkare anklagad för antisemitism tar timeout

Karolinska ansåg att judisk advokat var partisk

Hög chef avgår på Karolinska

Kritik mot Läkarförbundets hantering av antisemitism

DO granskar Karolinska

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev