fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vägledning ska hjälpa barnhälsovården

Publicerad: 24 april 2014, 14:26

Socialstyrelsen har publicerat en vägledning för att barnhälsovården ska bli likvärdig i hela landet. De har även tagit fram ett kunskapsstöd för mödravård.


Vägledningen ska ge kunskapsstöd till dem som arbetar inom barnhälsovården och ska även fungera som beslutsstöd för politiker och verksamhetschefer, enligt Socialstyrelsens hemsida.

Bland annat beskriver vägledningen olika regelverk och olika arbetssätt inom barnhälsovården, bland annat föräldrastödjande samtal, hembesök, föräldrastöd i grupp och vaccinationer.

– Vägledningen ska kunna påverka genom att samma typ av information finns tillgänglig för alla som jobbar med barn, säger Björn Kadesjö, sakkunnig på Socialstyrelsen och ansvarig för projektet.

Under arbetet tog Socialstyrelsen reda på vilken information de anställda inom barnhälsovården efterfrågad. Några centrala områden handlade om barns psykiska hälsa och barns utveckling, berättar Björn Kadesjö.

Vägledningen för ingår i Socialstyrelsens satsning inom mödrahälsovård, barnhälsovård och elevhälsa. Andra delar är ett kunskapsstöd för mödrahälsovård som också publicerats samt en vägledning för elevhälsa som Socialstyrelsen ger ut i samarbete med Skolverket den 28 april.

ELSA TORELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev