Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vaknade under vansinneskörning

Publicerad: 13 april 2012, 08:00

En läkare tog en trippeldos av läkemedel hon skrivit ut till sig själv. Hennes nästa minne är att hon ”vaknade” bakom ratten.


Läkaren åtalades i går, torsdag, för grovt rattfylleri, skriver Västerbottens-Kuriren. Socialstyrelsen utreder hennes förskrivningsrätt och om hon är lämplig för yrket. Efter det som hände en dag i höstas har läkaren ingått i ett kontrollprogram med sin arbetsgivare där hon ska lämna alkohol- och drogprover.

Kvinnan hade skrivit ut det narkotikaklassade sömnmedlet Stilnoct till sig själv för eget bruk. Hon hade sovit dåligt flera nätter och för att kunna vila upp sig inför arbetsveckan tog hon en större dos än normalt, tre tabletter i stället för en, som är den rekommenderade dosen. Sedan gick hon och lade sig i sängen.

Det nästa läkaren minns är att hon  vaknade upp  bakom ratten på sin bil. Enligt ögonvittnen hade hon under färden som hon själv inte kan komma ihåg kört över på fel sida vägen flera gånger. Mötande bilister hade väjt för att undvika frontalkrockar. Läkaren körde också in i saker och plöjde rakt över en rondell, enligt vittnen.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev